צריכים להציג את העסק שלכם למתעניינים פוטנציאליים? להגיש סיכום שנה שידגיש את היכולות שלכם? לתאר מוצר או שירות חדש שהתחלתם להציע ללקוחות? אל תסתפקו באינפורמציה יבשה. זכרו: כתיבה שיווקית שמעניין לכתוב אותה, היא כתיבה שיווקית שמעניין לקרוא אותה!
6. תפתיעו!
הופה, תודו שהופתעתם מכך שהתחלתי מהסעיף השישי…
חשבו על סרטים שראיתם או ספרים שקראתם. מהו הקטע שהכי נחרת בכם? גם אם אתם זוכרים בקושי את מהלך העלילה, לעולם לא תשכחו את הרגע שבו הסיפור לוקח טוויסט לא צפוי (היי, סצינת המסעדה מ"כשהארי פגש את סאלי"!) מחקרים מראים כי גורם ההפתעה הוא מרכיב מרכזי במשיכת תשומת לב. זה נכון גם לגבי כתיבה שיווקית: אם המידע שאתם רוצים להעביר הוא לא הכי מרתק בעולם, תמיד תוכלו להכניס בו חיים באמצעות איזושהי עובדה מעניינת שקשורה אליו – נתון יוצא דופן, פידבק מקורי וכדומה.
5. תתחילו מהסוף.
איך אומר קרמבו במבצע סבתא? "אתה מתחיל בהכי מעניין שלך ולאט לאט מגביר". לקורא שלכם אין את כל היום להבין מה אתם רוצים ממנו. הוא רוצה להגיע לתכל'ס כמה שיותר מהר. תנו לו טקסט שמביא על ההתחלה את השורה האחרונה – מה ייצא לו מזה. המודל הטוב ביותר הוא ידיעה עיתונאית – בפתיח מרוכזות העובדות החשובות ביותר, ובגוף הכתבה נפרשים הפרטים בהרחבה. אותו הדבר נכון גם לגבי כתיבה שיווקית: אם הקורא שלכם נתפס לפתיחה, רוב הסיכויים שהוא יקרא עד הסוף.
4. תנו בנתונים!
בחנו את עצמכם. איזה משפט נשמע לכם משכנע יותר: "מאות ישראלים בחרו הקיץ במזגן X" או "אחד מכל שלושה מזגנים שנמכרו הקיץ בישראל הוא מסוג X"? הראשון מספק אמירה כללית בלבד, בעוד שהמשפט השני נשען על תשתית עובדתית. כבר מזמן הוכח בתורת השכנוע כי לאמירות שמגובות בנתונים ועובדות יש סיכוי טוב יותר להתגבר על התנגדויות ולזכות להסכמה מצד הקוראים או המאזינים. כשמדובר על כתיבה שיווקית אפקטיבית, לעובדות ונתונים יש משקל מכריע ביכולת שלכם לעניין ולשכנע את הקורא. הביאו עובדות, ציטוטים ואסמכתות. עדויות של משתמשים מרוצים, גרפים של עלייה בשימוש, השוואה שמחמיאה לכם – כל אלו יבססו אצל הקורא את התחושה שיש לכם מה להציע לו.
3. תכנית חס"כ לחסכון בקשב:
טקסט של מאה מילים ומעלה הוא מעבר ליכולת הקליטה המיידית של הקורא. הוא מצריך הפניית קשב והשקעת ריכוז מוגבר בקריאה. בוודאי כך כשמדובר על כתיבה שיווקית של מאמר בן כמה מאות מילים. אל תאמצו את הקורא שלכם שלא לצורך. אפשרו לו לקבל במהירות את עיקרי הדברים, ואז להתעמק בפרטיהם. ככל שתצליחו בכך תגבירו את הסיכוי של הקורא הפוטנציאלי להפנים את המסרים שלכם. איך חוסכים? באמצעות תכנית ח.ס.כ. – חלוקה, סידור, כותרות.
חלוקה – טקסט מחולק לפיסקאות תמיד נוח יותר לקריאה מאשר טקסט ארוך רציף. חלקו את הטקסט שלכם לכמה קטעים קצרים, שכל אחד מהם מבליט נושא נפרד..
סידור – החליטו מהו המסר העיקרי שאתם רוצים להבליט. האם התכונה הבולטת של המוצר או השרות שאתם מציעים היא חדשנות? נוחות? סטייל? התשובה תעזור לכם לערוך את סדר הקטעים בהתאם, כך שהתכונה החשובה ביותר תקבל את עיקר הבולטות.
כותרות משנה – כבר סיכמנו שהקורא שלנו לא אמור להתאמץ. המסרים צריכים לקפוץ לו גם אם הוא עובר על הטקסט במהירות. לשם כך תנו לכל קטע כותרת משנה המסכמת את תוכנו במילים ספורות, כך שהמסר יעבור גם ברפרוף שטחי.
2. כן, גם גוגל בתמונה. אבל הוא לא כל התמונה
הנה הגענו למילת המפתח. "מילות מפתח". הג'וקר של הכתיבה השיווקית. תנו לי לשבור לכם מיתוס שהתקבע אצל כותבים לא מיומנים: ניפוח מלאכותי של מילות מפתח באמצעות חזרה עליהן בכל משפט שני – כבר לא עובדת. האלגוריתם של גוגל עלה כיתה, והוא כבר יודע לזהות תוכן איכותי אמיתי. ולא רק הוא. גם הגולש מרגיש מתי מספקים לו תוכן שהוא מפיק ממנו תועלת, ומתי זו כתיבה שנועדה רק לצורך מנועי החיפוש.
1. השורה התחתונה – מה תרצו שהקורא יעשה עכשיו
הצלחתם! יש לכם קורא שמעוניין לשאול ולדעת יותר על המוצר או השירות. תזרמו איתו. ספקו יחד עם הטקסט הנחיות פשוטות לפעולה ופרטי התקשרות. סיימו את הטקסט במשפטים שיעודדו אותו לקבל עוד מידע, להתקשר, לשלוח פרטים או לבצע הזמנה. הנה הטקסט הזה למשל. השורה התחתונה שלו היא שאם אתם רוצים להתמקד בליבת העסק שלכם ולהשאיר את הכתיבה השיווקית למקצוענים – פנו אליי דרך כפתור "צור קשר" בראש עמוד זה.