1. לכוון אל הקורא: לפני שמתחילים עם כתיבת תוכן לאתרים, צריך לחשוב על מי שנמצא מהצד השני של המיתרס: קהל הקוראים הפוטנציאלי שלך. מיהו אותו גולש אנונימי שאליו מופנה הטקסט? האם האתר מיועד לכלל הציבור או לפלח אוכלוסיה ספציפי? ואם לקבוצה מסויימת – מהם המאפיינים שלה מבחינת גיל, סגנון חיים, ידע מקצועי וכדומה? כל אחד מהאפיונים שהגדרת קובע מהי צורת הפנייה הנכונה ביותר: רשמית או מסתחבקת, אינפורמטיבית או רגשית, מפולחת או רחבה וכן הלאה.
2. להכניס את "השורה התחתונה" כבר מהשורה הראשונה: לגולשים שלכם אין סבלנות. הם רוצים את התכל'ס על ההתחלה: השירות שאתם נותנים, המוצר שאתם מוכרים, המחירים האטרקטיביים שיש לכם להציע או הייחודיות שמצדיקה השקעה כספית גבוהה יותר. כתיבת תוכן לאתרים שנעשית בצורה מקצועית מאפשרת התרשמות מהירה ממבט ראשון על מה שיש לכם להציע, לצד תכנים מפורטים יותר שבהם הגולש יוכל לקבל מידע מורחב ותשובה לכל שאלותיו.
3. להימנע מקלישאות ונוסחאות מילוליות נדושות: קחו קצת "הניסיון שלנו הוא ההצלחה שלך", הוסיפו קמצוץ "אמינות-אחריות-מקצועיות", ערבבו עם "מענה לצרכים הייחודיים שלך" ופזרו למעלה קצת "יחס אישי". מה קיבלתם? עוד אתר עמוס לעייפה צירופי מילים סטנדרטיים שכולם אומרים. רוצים לבדל את עצמכם מאחרים? לפרסם טקסט שתהיו גאים לעמוד מאחוריו? מצאו לכם כותב תוכן שיוכל להגיד את הדברים האלה בצורה קצת אחרת.
4. להעביר את המסרים העיקריים בכותרות: גם כשכתיבת תוכן לאתרים כוללת מידע רב, הגולש צריך לקבל תקציר לסקירה מהירה. הדרך לעשות זאת היא באמצעות כותרות משנה. הכותרות מתכתבות לא רק עם הטקסט המורחב, אלא גם זו עם זו: קורא שירפרף על רצף הכותרות אמור לקבל באמצעותן את המסרים העיקריים, באופן שימשוך אותו להתעמק בתוכן, לקבל יותר מידע ולהזמין את המוצר או השירות שהאתר מציע.
5. לשלב ידע כללי עם היתרונות הספציפיים של העסק: תנו לגולשים שלכם להבין בין השורות שאתם מומחים בתחומכם. איך? ע"י יצירת תוכן שמשלב בין הכללי לפרטי. כתיבת תוכן לאתרים צריכה לספק ידע מקצועי באופן נגיש וברור, כך שלגולש יהיה ברור שאתם יודעים טוב מאוד על מה אתם מדברים. לצד התוכן הכללי, הבליטו את היתרונות הספציפיים של העסק שלכם בכל אחד מהתחומים המקצועיים המועלים באתר.
6. לדבר "גוגלית": מלבד הקוראים הגלויים שלך, יש עוד קורא נסתר, אבל משמעותי – מנוע החיפוש של גוגל. והוא קורא קפדן וביקורתי במיוחד. כבר לא מספיק לדחוף את מילות החיפוש הרלוונטיות כמה שיותר פעמים, כפי שנעשה בעבר בכתיבת תוכן לאתרים. האלגוריתם של גוגל הרבה יותר מתוחכם מזה. הוא מחפש תוכן שיש בו ערך אמיתי לגולש, שמילות החיפוש משולבות בו באופן טבעי, מבלי לנסות לנפח את מספרן בצורה מלאכותית.
7. לשלב כתיבת תוכן לאתרים עם קופירייטינג: גם תוכן מעולה צריך את הטאצ' היצירתי שידחוף אותו למעלה: כותרות אטרקטיביות, סלוגן מעורר תשומת לב או פנייה שיווקית מתוחכמת. כל אלו מתפקדים כ"מושכים בשרוול" של הגולש הפוטנציאלי – אלמנטים שמעוררים את תשומת הלב של הקורא וגורמים לו להתעכב על דווקא האתר שלכם ולשמוע מה יש לכם להגיד.
8. לעבוד יד ביד עם העיצוב: כמי שעוסקת בכתיבת תוכן לאתרים, אני אוהבת תמיד לעבוד מול מעצב /בונה אתרים. שיתוף הפעולה מאפשר לי ליצור טקסט שבנוי באופן שמתאים ביותר לשפה החזותית של האתר ולהיפך – בונה האתר ייקח בחשבון את אופי הטקסט והכמות שלו, כך ששני התחומים יעבדו במשולב, לטובת הלקוח.
9. למחיר הזול יש מחיר: האימרה "לקנות בזול עולה ביוקר" מעולם לא הייתה נכונה יותר. זה לא סוד שדרישות הסף בתחום של כתיבת תוכן לאתרים נמצאות בירידה מתמדת. וכך, על כל הצעה זולה שנמצאת ברשת, תוכלו למצוא ללא קושי אחת זולה עוד יותר. המשמעות היא הצפה של תכנים ירודים בשפה עילגת, מרביתם מבוססים על "העתק-ערבב-הדבק". כי כשהמחירים ברצפה, לאיזו תמורה כבר אפשר לצפות? כתיבת תוכן מסוג זה, גם אם היא נראית מפתה, לא שווה את המחיר. הגולשים הרי מרגישים כשמנסים לעבוד עליהם עם תוכן לא מקצועי. וכשהאתר לא משדר מקצועיות, מי רוצה לעשות איתו עסקים?!
10. לחדש את מה שיש: כתבתם את התוכן לפי כל הכללים, האתר באוויר, מה עכשיו? קודם כל, מה לא: לא לעצור. המדיום האינטרנטי דורש התחדשות כל הזמן. הוספת תכנים, עדכון של מוצרים או שירותים, הצעות עונתיות, שיתופי פעולה חדשים, מאמרי תוכן בתחומים נוספים וכן הלאה. כל תוספת כזו היא זריקת מרץ לאתר שלכם, ואפשרות למנף אותו גבוה יותר במערכת החיפוש.